02/20/2021

Mengapa Identiti Korporat Syarikat Begitu Penting

Ditulis oleh
admin

Salah satu kesalahan yang sering dilakukan syarikat dalam pengiklanan adalah kurangnya identiti korporat. Atas sebab-sebab tertentu, ramai yang tidak memperhatikan elemen ini atau melupakan sepenuhnya. Dan pada masa yang sama, identiti korporat dapat membantu mengasingkan syarikat dengan jelas, tanpa mengira ruang lingkup aktivitinya, untuk membentuk imej yang tidak dapat dilupakan bagi pelanggan.

Identiti korporat syarikat adalah sekumpulan atribut korporat. Elemen utamanya, tentu saja, adalah logo. Sementara itu, elemen identiti korporat juga boleh terkandung pada kad nama, letterhead, lencana, folder, brosur, sampul surat dan banyak elemen lain. Banyak syarikat bahkan tidak menyedari betapa kuatnya potensi iklan yang tersembunyi dalam semua elemen ini. Kad perniagaan, folder dan perkara lain selalu dilihat, tetap bersama pelanggan anda, mewujudkan kesan syarikat anda dan mengingatkannya.

Jangkauan visual, di mana sahaja ia digunakan, harus berfungsi untuk meningkatkan aliran pelanggan, meningkatkan jumlah penjualan. Oleh itu, dalam semua elemen reka bentuk tidak ada masalah - jika tidak ada identiti korporat, ia harus dibuat, sekiranya ia wujud, tetapi tidak melaksanakan fungsi yang diperlukan, jangan takut untuk menggantinya, walaupun radikal.

Image alt text
Hubungi kami jika anda perlukan sebarang design untuk menyadiakan design identiti korporat syarikat anda.

Artikel Terkini: 

Langgan
Langgan Buletin Kami untuk Kemas Kini terkini. Dapatkan maklumat terkini tentang Trend Reka Bentuk Terkini dari team Denai Art, Berita Industri dan Tawaran Istimewa. Tingkatkan Pengalaman Jenama Anda dengan Kami
Subscription Form
Dengan mengklik pada butang "Serahkan Permohonan", anda bersetuju menerima Dasar Peribadi
Buletin
©2024. Denai Empire I 202203003040 (003355535-P)
crossmenumenu-circlecross-circle