09/26/2023

Perbezaan antara Profil Syarikat dan Brosur Syarikat

Post by
admin

Bagaimana Profil Syarikat dan Brosur Syarikat Mempamerkan Perbezaan Korporat?
Apakah Perbezaan antara Profil Syarikat dan Brosur Syarikat?

Memperjuangkan Jenama adalah salah satu pendekatan yang paling utama bagi setiap pemilik perniagaan semasa menguruskan perniagaan sebagai sebuah organisasi, khasnya untuk pengusaha baru yang melelahkan untuk memikat pasaran atau pelanggan tertentu. Selama pertengkaran ini, setiap pemilik perniagaan berusaha untuk menjadikan sebuah perniagaan menyampaikan semua maklumat penting mengenai produk atau perkhidmatan yang ditawarkan bukan hanya kepada pelanggan yang tidak aktif, tetapi juga kepada para pelabur yang berbeza.

Dengan berbuat demikian, perniagaan memupuk kepercayaan dan membuat kesan idiosinkratik di pasar . Pada senario ini, setiap pengusaha atau peniaga mesti memikirkan bagaimana sebenarnya perkara ini dapat dilakukan?

Di sini kita ada penyelesaian yang mudah tetapi bagus untuk perkara yang sama. Ya, membuat Profil Syarikat atau membuat Brosur Syarikat sama sekali berbeza, jadi anda perlu ingat bahawa petua dapat membuktikan alat yang sangat bermanfaat yang perlu dimiliki oleh mana-mana perniagaan atau organisasi untuk meningkatkan operasi perniagaan.

Ironinya, ramai di antara kita tidak menyedari perbezaan antara kedua-duanya . Adalah sangat penting untuk mengetahui perbezaan tersebut untuk mengetahui dan menyedari.

Di blog ini, kami telah mengumpulkan beberapa perbezaan yang nyata antara Profil Syarikat dan Brosur Syarikat yang mengelirukan di mana isnya dapat membantu meningkatkan Perniagaan dan Jenama anda.

 

Profil Syarikat
A Profil Syarikat adalah dokumen kardinal yang paling yang menggariskan semua maklumat yang penting dan utama serta fakta . Dokumen tersebut mengandungi maklumat terperinci mengenai perniagaan, dari latar belakang sejarahnya hingga awal, jenama, produk & perkhidmatan dan syarikat et al.

 

Brosur Syarikat
Brosur Syarikat terdiri daripada satu, dua atau tiga kali ganda penerbitan cetak digunakan untuk mengetengahkan produk dan perkhidmatan dan faedah syarikat. Brosur Syarikat tidak boleh salah dengan brosur atau katalog sekalipun . Sekiranya anda ingin menggemukkan modal anda atau memenangkan pelabur atau menarik minat pihak berkepentingan dan pelanggan, Profil Syarikat, dan Brosur Syarikat, boleh menjadi yang sangat penting bagi anda.

Mari kita bincangkan satu per satu secara terperinci untuk memastikan perbezaan , kepentingan, fakta utama dan isi kandungan mereka untuk mempunyai pengetahuan yang jelas tentang bagaimana mereka dapat membantu dalam memajukan perniagaan.

Ciri-ciri Unik yang Menjelaskan Profil Syarikat
Dalam senario di mana anda baru sahaja melancarkan perniagaan baru dan meneliti untuk membuat kesan pertama yang hebat pada pelanggan anda, adalah mustahak untuk membuat Profil Syarikat yang kuat untuk mendapatkan perhatian dari bakal pelanggan anda. Penting untuk terus mengetahui mengenai Apa yang Tidak dan Tidak dari Profil Syarikat yang unik yang semestinya menarik perhatian semua.

Apa Kandungan yang Akan Dimasukkan dalam Profil Syarikat?
Apa Kandungan yang Perlu Disertakan dalam Profil Syarikat
Profil Syarikat boleh mempunyai banyak variasi dan panjang . Ini mungkin merangkumi hanya dua atau tiga halaman untuk beberapa perniagaan yang mungkin belum cukup berkembang sedangkan untuk beberapa perniagaan yang mempunyai pencapaian besar, anugerah, perakuan dan pelanggan yang besar dapat mencapai 30 halaman juga.

Dapatkan yang terbaik untuk menyimpulkan dokumen yang ditulis dengan baik yang memberikan maklumat yang jelas dan betul mengenai perniagaan anda. Jangan lupa untuk mempertimbangkan alat membaca semula yang betul untuk memeriksa kandungan Profil Syarikat anda . Perkara berikut menggambarkan maklumat penting yang boleh digunakan.

Butiran Perniagaan Termasuk Latar Belakang Sejarah pada Masa Permulaan

Profil Syarikat harus mengandungi butiran berikut. Pastikan item ini mesti disenaraikan di awal Profil Syarikat anda supaya pembaca sekurang-kurangnya melihat sepintas lalu. Mereka harus sesuai dan terkini.

Nama Syarikat
tarikh ditubuhkan
Alamat Fizikal setiap Lokasi
Nombor Telefon dan Faks
Alamat emel
URL laman web

1. ASAS SYARIKAT
Asas setiap syarikat berbeza mengikut jenis perniagaan yang diusahakan dan banyak faktor lain yang berkaitan. Walau bagaimanapun, mereka harus dianggap tepat.

 • Penerangan mengenai Syarikat bersama dengan Misi, Matlamat dan Visi
 • Penerangan mengenai Produk atau Perkhidmatan yang ditawarkan
 • Sejarah, Perkembangan dan Pertumbuhan Lengkap
 • Perhubungan Awam
 • Maklumat Industri
 • Anggota kumpulan
 • Dasar Kesihatan, Keselamatan dan Alam Sekitar
 • Dasar Kawalan Kualiti
 • Portfolio Pelanggan
 • Aspek pengiklanan & yang berkaitan

2. SOROTAN SYARIKAT
Ini merangkumi beberapa pencapaian yang sangat baik dan juga pencapaian yang telah diterima oleh syarikat anda.

 • Anugerah & Pencapaian
 • Pensijilan jika ada
 • Skim, Program dan Projek Inovatif
 • Testimoni
 • Berita atau Pengiktirafan Media

3. PERKARA PILIHAN
Sekiranya anda merasa bahawa ini adalah perkara yang perlu dan penting untuk dimasukkan ke dalam Profil Syarikat anda, maka anda boleh meneruskannya. Semua bergantung kepada anda kerana ini tidak wajib.

 • Perolehan Syarikat
 • Sasaran Kewangan
 • Bilangan Pekerja
 • Rakan kongsi
 • Gambar

 

Apa yang Terbaik Menjelaskan Brosur Syarikat?

Brosur boleh dibandingkan dengan risalah yang digunakan untuk tujuan pengiklanan dan mengandungi banyak gambar dan maklumat berguna mengenai produk. Sebenarnya, strategi pemasaran yang berjaya semestinya mempunyai brosur yang berkesan kerana yang paling penting. Ini kunci bi kali ganda atau tiga kali ganda perlu melihat bergaya dan mempesonakan supaya orang mesti mempunyai satu renungan ia.

Penyertaan Kandungan Berfokus dalam Brosur Syarikat Menyemarakkan Perniagaan
A Brochure adalah dokumen promosi yang bertindak sebagai medium untuk merapatkan jurang antara Syarikat dan Pembaca yang mengambil kepentingan dalam Syarikat. Ini mengandungi kandungan yang sangat ringkas tetapi informatif mengenai produk dan Syarikat sehingga orang harus mendapatkan idea langsung mengenai syarikat tersebut. Harus diingat bahawa petua penulisan brosur yang unik dapat membuat keajaiban untuk membuat kekayaan perniagaan.

1. JADILAH SPESIFIK MENGENAI BUTIRAN PERNIAGAAN ANDA MENGENAI SYARIKAT
Menulis mengenai setiap aspek Syarikat dalam Brosur adalah kesalahan terbesar yang sering dilakukan orang. Tidak ada ruang untuk sebilangan besar maklumat ini dalam brosur. Jadilah spesifik tidak seperti Profil Syarikat dan pilih Maklumat terbaik sahaja. Tidak ada yang akan membaca Brosur yang mempunyai kandungan yang lebih terperinci dan juga tidak mengandungi banyak ruang. Oleh itu, tepat dan spesifik mengenai sebutan.

2. ASAS SYARIKAT
Penerangan ringkas dan maklumat mengenai produk sudah cukup untuk ditambahkan dalam Brosur. Tidak perlu disebutkan polisi kesihatan, keselamatan dan persekitaran di Brosur anda. Anda harus mengikuti pelbagai aspek terutama elemen penulisan brosur yang baik dan buruk untuk membenarkan dan menghasilkan brosur yang berkualiti.

3. BROSUR MEMERLUKAN TAJUK YANG MENONJOL
Tidak seperti Profil Syarikat, Brosur Syarikat memerlukan tajuk yang unik dan menarik untuk menarik perhatian ramai. Tajuknya harus cukup memberangsangkan, menarik dan jelas. Ini mungkin atau tidak sesuai diletakkan dalam Profil Syarikat.

4. SOROTAN SYARIKAT
Sorot beberapa Anugerah dan Pengiktirafan Teratas kerana ini mungkin menarik minat orang dan pelanggan. Menonjolkan ulasan orang mungkin juga bermanfaat.

5. PERKARA PILIHAN
Brosur ini adalah mengenai penghargaan Syarikat dan bukan pemiliknya. Tidak seperti Profil Syarikat, segala maklumat ringkas dan ringkas mengenai pemilik, sasaran dan perolehan boleh ditambah tetapi tidak wajib. Gambar yang menarik akan sentiasa menjadikan Brosur anda menarik.

Kesimpulannya
Ringkasnya, Profil Syarikat mempunyai lambang fakta mengenai prestasi Syarikat yang diukur oleh pihak berkepentingan sedangkan Brosur Syarikat mempunyai lambang fakta mengenai jejak Syarikat sebagaimana yang diukur oleh pelanggan dan rakan kongsi.

Kesimpulannya, dengan kedua-dua frasa ini menyusun fakta bahawa kedua-duanya mengeluarkan sinar perniagaan anda untuk menjadikannya bersinar.

 

 

Terma & Syarat

Recent Articles: 

Subscribe
Subscribe to Our Newsletter for Exclusive Updates and Insights! Stay in the Loop with Denai Art's Latest Design Trends, Industry News, and Special Offers. Elevate Your Brand Experience with Us
Subscription Form
By clicking on the “Submit Application” button, you agree to the privacy policy
Newsletter
©2024. Denai Empire I 202203003040 (003355535-P)
crossmenumenu-circlecross-circle