02/20/2021

Cara Menulis Profil Syarikat Yang Lengkap

Ditulis oleh
admin

Semua orang memahami bahawa Profil syarikat adalah perkara utama dalam pemasaran. Ia perlu berada di mana sahaja: di laman web anda, untuk penyertaan dalam pameran, di rangkaian sosial, untuk tender,untuk pencarian personel dan lain-lain. Banyak yang diputuskan dalam beberapa perenggan di mana syarikat itu mewakili dirinya sendiri, jadi saya cadangkan agar anda memeriksa terlebih dahulu jika anda mempunyai semua maklumat, dan kemudian meneruskan cadangan untuk menulis teks tersebut.

Perkara-perkara apa yang harus dinyatakan dalam profil syarikat:

1. Maklumat hubungan: nama, alamat, telefon, e-mel, laman web, jenis perniagaan, keuntungan tahunan, bilangan pekerja, kumpulan sasaran atau pelanggan, produk dan perkhidmatan, tahun penciptaan,
2. Pengurusan syarikat dan penerangan ringkas setiap anggota pengurusan,
3. Penerangan mengenai subjek aktiviti: produk, perkhidmatan, struktur harga, struktur pelanggan, wilayah operasi,
4. Anugerah yang diterima,
5. Perwakilan "keperibadian" syarikat: matlamat, misi, nilai utama, sejarah syarikat.

 

Kaedah Membangunkan Profil Syarikat yang Berkesan.

Terdapat empat pendekatan untuk membuat profil syarikat :

1. Sejarah syarikat dijelaskan : ia bermula dengan sejarah penciptaan (jika menarik) dan kemudian peringkat pengembangan produk dan perkhidmatan dipaparkan. Pendekatan ini agak biasa di negara-negara berbahasa Inggeris di mana sejarah asal usul dan perkembangannya menarik dan kaedah penyampaian maklumat dalam bentuk penceritaan sangat popular.

2. Menjelaskan "keperibadian syarikat" : penekanan adalah pada misi dan nilai-nilai, dan berdasarkan ini disajikan produk dan perkhidmatan. Kaedah ini sesuai untuk syarikat yang memperbaiki dunia kita di beberapa kawasan (sumber tenaga alternatif atau produk buatan "adil").

3. Produk dan perkhidmatan dijelaskan : cara termudah dan paling umum, terutamanya apabila produk dan perkhidmatan jelas dan standard.

4. Gambaran penyelesaian masalah bakal klien dikemukakan . Ia memfokuskan pada kaedah dan contoh penyelesaian untuk kesukaran pelanggan. Ini adalah kaedah yang paling sukar, tetapi menarik dan berkesan untuk menghadirkan syarikat di B2B.

 

Garis panduan khusus untuk menulis teks:

Pilih gaya yang menggambarkan syarikat dan pengurusan, Teks itu harus difahami bukan hanya untuk profesional di bidang anda, tetapi juga untuk orang biasa, nombor memainkan peranan lebih banyak daripada perkataan, jadi gunakan pengiraan berangka dalam penulisan anda, penulisan mengapa syarikat anda harus dipilih ( saya sudah menulis mengenai perkara ini ).

Ya, perihalan syarikat itu adalah iklan yang baik, tetapi seseorang tidak boleh terlalu berlebihan. Banyak syarikat menulis bahawa mereka adalah peneraju, dan kemudian batasan konsep kepemimpinan bermula: "kami adalah pemimpin dalam industri menghasilkan bahagian kecil tertentu untuk mesin tertentu di negara itu dan di daerah ini." Ia kelihatan lucu Jangan gunakan ungkapan dan dialek idiomatik, Buat struktur teks yang jelas dan sembunyikan perkara penting di dalamnya,

Pilihan reka bentuk bergantung pada identiti korporat syarikat anda dan matlamat yang anda tetapkan untuk diri anda sendiri.

Jika anda perlukan bantuan untuk design profil syarikat yang kemas, terkini dan profesional, anda boleh menghubungi kami untuk sebut harga design.

Artikel Terkini: 

Langgan
Langgan Buletin Kami untuk Kemas Kini terkini. Dapatkan maklumat terkini tentang Trend Reka Bentuk Terkini dari team Denai Art, Berita Industri dan Tawaran Istimewa. Tingkatkan Pengalaman Jenama Anda dengan Kami
Subscription Form
Dengan mengklik pada butang "Serahkan Permohonan", anda bersetuju menerima Dasar Peribadi
Buletin
©2024. Denai Empire I 202203003040 (003355535-P)
crossmenumenu-circlecross-circle